Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

Det blev många fel för flera av ryttarna i inledningen av världscupen i La Coruña, Spanien. Annika Axelsson fick totalt fem nedslag och det blev inga svenska världscuppoäng.

Att ha två svenska ryttare i en Top 10-final får betraktas som historiskt i sig och ett kvitto på var svensk hoppning står internationellt. Det var dock inte svenskarnas dag i Genéve på fredagskvällen.

Flera ridklubbar engagerar sig traditionsenligt för Musikhjälpen som i år sänds från Västerås.

Minna Teldes tävlingspartner Isac är såld till Tyskland. Ny ryttare blir Marie Sophie Ehlen.

Som en del i idrottens trygghetsarbete ska alla föreningar begära begränsat utdrag ur belastningsregistret för alla som anställs eller anlitas för uppdrag i föreningen, och har direkt och regelbunden kontakt med barn. Det gäller fr.o.m. 1/1 2020.

Två svenska dressyrdomare avslutar sina internationella uppdrag, Gustaf Svalling och Bo Jenå.

Det tidigare Idrottslyftet försvinner från 2020 och ersätts av "Projektstöd för barn- och ungdomsidrott". Nu finns mer information om vilka områden som omfattas och vilka ansökningstider som gäller under nästa år.

Det blev två svenska segrar i klassiska Baltic Cup i hoppning som avgjordes hos Helsingborgs Fältrittklubb under helgen. Ellen Hammarström vann finalen i kategori III, svensk motsvarighet kategori B. Mathilda Bohlin vann kategori D.

Patrik Kittel gjorde en riktig uppryckning med fina Eddieni i FEI Dressage World Cup i Salzburg, Österrike. Han var sjua på och adderar ytterligare elva poäng i tabellen totalt. - Nästa start gör jag i Göteborg med Delaunay, säger han.

Svenske förbundskaptenen Henrik Ankarcrona firade triumf i Paris. Han tog Europa till en ny seger mot Amerika i ridsportens motsvarighet till golfens världsdelstävling i Riders Masters Cup. Siffrorna var förkrossande 125 mot 80

Redan i dag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från barnkonventionen. Från och med 1 januari 2020 blir FN:s barnkonvention lag i Sverige.

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris som ett led i hållbarhetsarbetet. Syftet med priset är att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ och förtjänstfulla insatser för hållbarhet inom hästnäring och ridsport.

Förbundsstämman 2019 gav förbundsstyrelsen åtta uppdrag och arbetet pågår eller är slutfört.

Svenska ryttare klättrar på senaste världsrankingen i både hoppning och dressyr.

År 2021 rids EM i fälttävlan för juniorer och unga ryttare i Sverige, på Segersjö. Landslagsledningen bjuder in ungdomar med förutsättningar att delta med goda resultat till ett träningsupplägg med högt satta mål. Anmäl senast 20/12 2019.

E-post: bjursasridklubb@hotmail.se