Ridhuset

Ridhusregler

- På vår anläggning använder vi hjälm när vi rider, vid överträdelse dras anläggningskortet in.

- Tänk även på hur du hanterar hästen när du är på vår anläggning, barn ser mycket, vi ska föregå med gott exempel, barn gör som vi gör!

- Longering på fri ridtid får ej förekomma utan godkännande av andra ryttare som är där samtidigt.

- Tänker du hoppa på fri ridtid under helger kan du bygga enstaka hinder om andra ryttare tycker att det är OK. Ska du bygga bana bör ridhuset bokas. Annars får du vara beredd att plocka bort alltihopa om det kommer andra ryttare.

- Mocka ridhuset ordentligt efter din häst, blir skottkärran full så töm den på gödselstacken!

Bokningsregler

Bokad träning

Om du bokar ridhuset så får ingen annan komma in.

Som medlem betalar du 200 kr/timme för att boka ridhuset, inte medlem 250 kr/timme. Du behöver inte ha anläggningskort för att boka ridhuset.

Bokning ska göras senast kl 17.00 dagen innan bokningen och för helgen gäller senast torsdag kl 17.00.

Obokad träning

Vill du vara i ridhuset men att det är okej att det kommer in andra hästar så kan du boka en obokad träning.
Bokar du en obokad dressyrträning så kan inte de andra ställa upp hinder, bokar du en obokad hoppträning så är det företräde för de som vill hoppa och bokar du en obokad longering/tömkörning så har de som vill longera eller tömköra företräde.

Obokad träning betalar du inget extra för om du har anläggningskort. Alla som är med ska antingen ha anläggningskort eller betala per gång.

Bokning sker till Johanna 070-4679303 (sms) eller This is a mailto link

Anläggningskort

När du löser anläggningskort får du nyttja ridhus och uteridbanan de tider som det inte är lektioner eller är bokat.
För att få lösa anläggningskort måste du vara medlem i klubben.
Kortet gäller halvårsvis 1/1-30/6 och 1/7-31/12.

Vill du som har anläggningskort boka ridhuset så betalar du för din bokade tid.

Enstaka gånger

Vill du vara i ridhuset enstaka gånger så betalar du för varje gång du är där, 120 kr för medlem och 150 kr för icke medlem.

Vid arrangerade träningar som aviseras i facebookgruppen ”aktiviteter på Bjursås Ridklubb” betalar man 50 kr i ridhusavgift/träning om man inte har anläggningskort.

Betalning

Avgifterna betalas till bankgiro 5530-3523 (Bjursås Ridhus AB) eller till
Swish 123 653 51 08. Ange ditt och hästen/hästarnas namn och när du bokat/nyttjat ridhuset.

Ridhus

Vårt fina ridhus blev ridfärdigt i december 2000.

Storleken är 20x60 och på ena långsidan finns en läktare för åskådare.

2015 lades det in ett nytt underlag i ridhuset, ett sand och fiber underlag från Expåra.

Uppdaterad: 12 JAN 2017 13:54