Barn - och ungdomsverksamheten

• Ridklubbens barn och ungdomsverksamhet är tillgänglig för barn från 4 år till ungdomar till och med 25 år.

• Ridklubben ska sträva efter att ge plats åt alla som är intresserade att delta i aktiviteter utifrån de förutsättningar som finns. Ridgrupper anpassas t ex efter ålder, kunskap och intresse. Hög säkerhet är en av de viktigaste förutsättningarna.
Verksamheten ska
*präglas av glädje och god kamratskap. Mobbning, våld och rasism ska motarbetas
*bidra till barn och ungdomars fysiska och sociala utveckling stimuleras i en positiv och trygg miljö.
*inte hindra barn och ungdomar från att jämsides med ridning utöva andra idrotter.
*påverka barn och ungdomar till sunda levnadsvanor utan droger, alkohol, tobak och doping.
*medverka till att barn och ungdomar får lära sig att ta hänsyn till kamrater och ledare.
*bedrivas med hög säkerhet.
Då ridning könsmässigt är en ojämnlik aktivitet satsar ridklubben på speciell killgrupp.
Verksamheten bedrivs enligt Ridsportsförbundets säkethetsrutiner vid hantering av hästar.
Uppdaterad: 15 MAR 2015 13:20