Nyheter från Dalarnas Ridsportförbund

Med anledning av den förändrade smittskyddssituationen måste vi skjuta fortbildningen fram i tiden. Ny dag kommer så snart möjlighet ges.

Covid-19 och ridsporten

(2020-11-14 21:37)

Årets sista lokala tävlingar i Dalarna reds den 7 november hos Avesta Ridklubb och hos Aspeboda Ridklubb! Efter en lång avbruten säsong kunde de fem pristagande klubbarna utses!

Nu är ponny SM över och det var många fina ritter i Helsingborg och i Skövde av alla våra dalaekipage. Två ekipage från Säterbygdens Ridklubb fick klättra upp på prispallen, Vilda Nygren och Elin Andersson, stort grattis!

Återigen bjuder vi in till Ryttarutveckling nivå 2! En satsning som möjliggörs av FOLKSAM och i Dalarna av Leksandsbröd.

Vid tävlingar helgen 24-25 oktober kunde vi knyta samman årets alla serier!

Helgen den 7-8 november bjuder distriktets ungdomssektion in till en Förberedande Ungdomsledarkurs på Leksands Ridklubb. Maximerat deltagarantal.

Gunilla Byström kommer åter till Dalarna vid två tillfällen under hösten för att hålla träning i Rättvik.

Vi inbjuder nu till två tillfällen, 10 oktober och 5 december, att delta i Tävlingsledarutbildning.

Vinterns Ungdomsledarkurs

(2020-09-02 16:03)
Ny chans att förstärka ungdomsledarstaben i Dalarnas ridklubbar! Vinterns kursomgång är förlagd med helpension på Stiftsgården i Rättvik. Deltagarantalet är maximerat så vänta inte för länge med anmälan!

Digital kvällsträff den 22/9 kl 18-20 för våra ridklubbars ledning. Hur påverkar den aktuella situationen klubbens verksamhet och ridsportens arbete inför framtiden? Diskussion och erfarenhetsutbyte under ledning av Mia Thun, SvRF.

Attyrory Cool Girl, "Flicka" till vardags i ridskoleverksamheten på Åsebo Ridsällskap segrade i 2019 års omröstning. 13 av våra 21 ridskoledrivande klubbar hade nominerat sina favoriter.

Ridsportens basutbildning

(2020-08-13 15:40)
Efter en lång period med stillestånd på utbildningsfronten smyger vi igång med några utbildningar som flera ledare går och väntar på, bl.a. Ridsportens basutbildning - en fördjupning för alla våra ledare i ridsportens värdegrund!

DUS i Dalarna bjuder in till årets Vi i stallet-tävling och nytt datum är söndagen den 18/10. Tävlingen hålls på Svedens gård i Falun. Senast den 25/9 vill vi ha klubbens anmälan!

Höstens serier

(2020-07-20 14:59)
Dags att anmäla till höstens serier! Dalarna genomför "vårens" serier i nedbantad form och planerar vidare för hösten. Förlängd anmälningstid till höstens div 2 är den 1 augusti. Inga lag räknas som efteranmälda före detta datum så än finns chansen!

E-post: bjursasridklubb@hotmail.se