Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

På tisdagen 24 november förlängdes de lokala allmänna råden i alla aktuella regioner till den 13 december. Förbundsstyrelsen tog på tisdagskvällen beslut om att tävlingsverksamheten ställs in i berörda regioner.

Det blev svenskt i topp när helgens tävlingar i spanska Vejer de la Frontera avslutades med Grand Prix, 150-hoppning, under måndagen. Henrik von Eckermann red Little Magic d'Asschaut till seger i den 61 ekipage stora klassen.

FEI, det internationella ridsportförbundet, hade sitt årsmöte, General Assembly, på måndagen. I år var General Assembly digitalt och 102 nationella ridsportförbund deltog via uppkoppling.

Vill du jobba hos oss?

(2020-11-23 15:35)
Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande projektledare som bidrar i utvecklingen av förbundets utbildningar.

Det har varit en hektisk men framgångsrik helg för fälttävlansryttaren Ludwig Svennerstål i portugisiska Barocca d'Alva. Med hästar till start i såväl tvåstjärnig som tre- och fyrstjärniga klasser lyckades han knipa två topplaceringar samt en sege...

Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, är nominerad till Idrottsgalan som Årets Ledare. Nomineringarna presenterades på lördagen.

Besked om max 8-taket

(2020-11-20 15:48)
På fredagen kom regeringens beslut om att max åtta personer får samlas vid samma tillfälle. Det är en ändring i förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som träder i kraft tisdagen 24 november.

Ridsportens föreningar får drygt 5 miljoner i kompensationsstöd. Under fredagen får idrottsföreningarna besked om summan för perioden juli–september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning.

FEI, det internationella ridsportförbundet, hade styrelsemöte den 18 november. På mötet fastställdes det tidigare beslutet att det även i dressyr blir obligatoriskt med hjälm i stället för hatt.

Svenska Ridsportförbundet träffade på torsdagen företrädare för den socialdemokratiska gruppen i kulturutskottet. Mötet kom till på politikernas initiativ.

Nu presenteras fälttävlans junior- och young rider-landslag för 2021. Årets mål är solklart: EM på hemmaplan på vackra Segersjö 26-29 augusti.

Finalen i Sweden International Horse Show Ponny Kür som skulle ridits på Friends Arena har fått nytt datum och ny arrangör.

Cuper och finaler flyttade

(2020-11-18 12:33)
Med anledning av det rådande läget i coronapandemin har SM-finalerna i laghoppning, kvalen Arena Youth Tour samt Prins Carl Philips Pris flyttats fram. Här finns de nya platserna och tidpunkterna.

Nästa år, 2021, kommer nya TR, både det gemensamma och grenspecifika. TR 2021 kommer att publiceras allteftersom de färdiga tillsammans med en text med de viktigaste ändringarna.

Precis som mycket annat har FEI Awards, det internationella ridsportförbundets gala, fått ställa om och bli digital i år. I en specialversion av galan ska årtiondets vinnare utses i fem olika priskategorier och du kan vara med och rösta!

E-post: bjursasridklubb@hotmail.se