Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade på torsdagen att reserestriktionerna lyfts från och med den 13 juni. Alla som är symptomfria kan resa fritt i landet.

Så kom äntligen prinsen till Evlinge gård och Värmdö Ridklubb. - Han ska heta Evlinges First Prince, säger stall- och anläggningschefen Andrea Eriksson om ”Årets Ridskolas” första ponnyföl som föddes i maj.

(Uppdaterad 5 juni) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Ytterligare två internationella tävlingar i Sverige är inställda, liksom ännu ett internationellt mästerskap.

Cecilia siktar på VM-guld

(2020-06-02 13:37)
Hon är en av Sveriges bästa kuskar med VM-guld i lag och VM-silver individuellt på meritlistan. Till vardags jobbar Cecilia Qvarnström som polis. Nu är siktet inställt på VM-guld individuellt med Chablis, en "nervig märr med otrolig gång".

I dag 1 juni är det åter möjligt att arrangera tävlingar för ungdomar föda 2002 eller senare. 14 juni öppnar möjligheten för ryttare i alla åldrar. I dagsläget erbjuder arrangörerna i de tre olympiska grenarna 87 tävlingar under juni månad.

Ridsportens tävlingar kan öppna för alla i sommar. Det står klart efter Folkhälsomyndighetens besked på fredagen.

Från och med 1 juni blir möjligt för yngre ryttare att börja tävla igen. Då är det viktigt att vi hjälps åt för att det ska bli så bra som möjligt. Här finns information för dem som åker på tävling.

Från och med 1 juli får arrangörer och aktiva ytterligare ett betalningsalternativ vid anmälan i TDB.

Pether Markne och Ann Catrin ”Ankan” Carlsson är två topptränare som är engagerade av Svenska Ridsportförbundet för att bygga för framtiden. I en särskild satsning har lovande unga hopphästar valts ut för extraträning för de två tränarna.

Efter Folkhälsomyndighetens förändrade rekommendationer att resor på en till två timmar från hemorten kan göras, har Svenska Ridsportförbundet beslutat att utöka upptagningsområdet för tävling.

Lär av landslagsryttarna när hoppkapten Henrik Ankarcrona bjöd in kända gäster Live på Instagram under vecka 21. ”Talkshowen” är en del av satsningen Säker med häst i samarbete med Folksam. Du hittar de tre programmen på Instagram.

SM i körning inställt

(2020-05-22 08:25)
Årets SM i sportkörning som var planerat den 6-9 augusti hos Åstorpsortens Ryttarförening är inställt.

Den här våren och försommaren har varit helt annat än vanlig för oss alla. Coronapandemin har stängt stora delar av samhället och det har naturligtvis drabbat både ridsporten och idrotten i stort.

Boosta din sportkarriär

(2020-05-19 14:21)
Är du satsande ryttare eller kusk? Vill du boosta din sportkarriär och coachas av de bästa? Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram, nivå 3 och 4.

E-post: bjursasridklubb@hotmail.se