Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet


Maj 2017

Oj, vad fort tiden går när man har roligt! Snart har ännu en termin på Bjursås Ridklubb gått, och det har varit en termin då det hänt en hel del på ridskolan.

 

Angelica bestämde sig i samband med sin mammaledighet för att lämna jobbet på klubben, och istället har vi alltså anställt Nicklas Johansson som ridskolechef. Han driver verksamheten på 100 %, och till sin hjälp i stallet har han Eva Holgersson och Fredrik Hansen.  Frida Westlund, ordförande i vår nystartade ungdomssektion, har ett par lektioner i veckan.   

 

Att vara ridskolehäst är ett svårt jobb. Man ska kunna lära både små och stora elever att rida, både dom som ridit länge och dom som är nybörjare. Och det innebär att kroppen måste hålla för jobbet som ridskolehäst. Av dom här anledningarna har vi under våren varit tvungna att se över hästmaterialet på klubben, och det är många hästar som fått lämna oss tyvärr. 
Waldfee, Watchen och Livia blev inte friska från sina skador, och galopperar nu på de evigt gröna ängarna utan att ha ont i sina ben. Missy, Vicky, Smokey, och  Twixi har flyttat – Missy till Angelica, Vicky till sin uppfödare i Idkerberget, Twixi till en familj i Täby och Smokey till Therese i Svärdsjö. Chablis som vi lånat av Angelica har flyttat hem. 
Istället har Mirakel (som vi lånar), Ivan, Solo, Disco, Grållan, Henry och Mio flyttat in. Mio har US lyckats köpa tack vare en riktigt lyckad insamling – bra jobbat! Vi hoppas att de nya hästarna kommer att trivas hos oss och fungera i verksamheten.  

Styrelsen är också till stor del ny det här året. Arbetet/ansvaret i styrelsen är uppdelat i arbetsgrupper:  
I Ekonomigruppen finns Therese Pihl och Johanna Lindh. En del av arbetet där innebär att söka stöd och bidrag som klubben har rätt till. Bland annat har vi nu i vår fått 40 000 kronor från Stiftelsen Hofveska donationen, och 10 000 kronor från Bjursås Sparbanks stiftelse för att utveckla arbetet med vår nya ungdomssektion!   Fastighet och anläggningsfrågor jobbar Pelle Hellström och Ola Sjöberg med. På deras agenda just nu står bland annat att se över och byta belysningen – både till utebanan och i ridhuset.  De har också jobbat på en lösning med att fixa bevattningen ridhuset, då vår pump till harven fryst sönder i vinter, trots erforderlig skötsel.  
Café och försäljningsansvariga är Therese och Johanna – den här våren har ni medlemmar varit superduktiga på att sälja Newbody bland annat, och innan sommaren tänkte vi hinna med att sälja kryddpaket också J  Försäljningarna betyder välbehövliga pengar till klubben, TACK FÖR ER HJÄLP! 
Jannica Bond och Nicklas är utbildningsansvariga. 
Sponsorgruppen består idag av Linda Björklund, med viss hjälp av Annika Laursen. Det är en viktig grupp som skulle behöva förstärkning.
Vill du hjälpa till att försöka få fler sponsorer till klubben  - tveka inte att kontakta mig.
Ett projekt som är på gång i sponsorgruppen är att hitta sponsorer till köp av en hästtransport. Den behövs bland annat så våra duktiga elever kan komma ut på tävlingar!  
Proselinsgården sköts av Erika Ringsén, det har varit bra fart på uthyrningen under våren, vilket såklart är mycket glädjande.  

Har du frågor eller någon idé angående verksamheten, eller vill du hjälpa till? Kontakta styrelsen – antingen mig eller de i respektive grupp!  

 

På gång just nu på klubben är vår årliga VÅRSTÄDNING. Glädjande nog är det många som anmält sig på listan i stallet, men som alltid är det roligare ju fler vi är! Att jobba tillsammans för att vi ska ha en fin anläggning är tillfredställande -  och så lär man känna de andra medlemmarna också. Ta med röjsåg, spett eller kratta om du har, vi bjuder på lunch och lottar ut en ridlektion bland alla närvarande. Lördagen 13 maj kl 10 samlas vi i stallet.

 

Helgen efter, den 20-21 är det så dags för DRESSYRTÄVLING på klubben i dagarna två.  Ekipage från hela Dalarna kommer, det är bland annat lagomgång i DIV 3. Kom och titta på fina dressyrekipage och heja på våra hemmaryttare, fika finns att köpa. Vill du vara med och hjälpa till finns det uppgifter för alla, även den som inget kan om dressyr eller hästar – kontakta Nicklas eller skriv upp dig på listorna på anslagstavlan i stallet – det är lärorikt och kan vara till nytta om du själv är nyfiken på tävling. För många av oss som älskar hästar är ju ridläger årets höjdpunkt. Ta chansen att anmäla dig till härliga dagar på klubben med Dalarnas bästa utsikt  - vi erbjuder allt från dagläger för barn och ungdomsläger med övernattning, till träningsläger för vuxna (inklusive middag ) och läger för dig med egen häst. Mer info finns på vår hemsida www.bjursasridklubb.se 

 

Flera av våra duktiga tävlingsryttare har under våren ridit hem rosetter och segrar på tävlingsbanorna runt om i länet, bland andra Lena Eriksson och Camilla Kajh i dressyr, och så Nova Sjöberg och Bianca, som debuterade på hoppbanan med den äran. Stort grattis till er, och tack för att ni gör bra reklam för Bjursås Ridklubb!  

 

Till sist – kom ihåg att klubben är alla vi medlemmar TILLSAMMANS. Har du tankar eller idéer eller synpunkter på hur vi kan utveckla vår fina klubb, ta gärna kontakt med mig eller nån annan i styrelsen. 
Mig når ni på This is a mailto link eller 070-6680056.  

 

TREVLIG HÄSTSOMMAR! 

Uppdaterad: 15 MAJ 2017 14:17 Skribent: Johanna Lindh
Epost: Adressen Gömd

Utmärkt Förening

 

 

Invent

 Hammarprodukter

Coop

 

Sparbanken

     

 

Dalarnas

Postadress:
Bjursås RK - Ridsport
Proselins väg 19
79021 Bjursås

Besöksadress:
Proselins väg 19
79021 Bjursås

Kontakt:
Tel: 02350343
E-post: bjursasridklubb@hotm...

Se all info